За втора поредна година не са провеждани  задължителните периодични медицински

...
За втора поредна година не са провеждани  задължителните периодични медицински
Коментари Харесай

7 пловдивски полицаи са починали от "неуловени" сърдечни заболявания

За втора поредна година не са провеждани  наложителните периодически медицински прегледи на пловдивските служители на реда, макар съществуването на профилирана здравна работа.  

" “Стандартният пакет на проучванията, когато  такива проучвания се организират, за жалост не включва обаче проучвания на сърдечно - съдовата система с способ на образната диагностика. Ако това беше включено, може би, през 2020 година по-малко наши чиновници щяха да умрат от сърдечно - съдови болести. Седем. Само в Пловдив. Трудоспособни мъже и дами "

Това  заяви Доньо Янчев, ръководител на синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. 

По думите му, тук служителите на реда са " благословени " с съществуването на лична Министерство на вътрешните работи болница в Пловдив, само че все пак не им са осъществявани характерните проучвания. 

Над 150 чиновници от всички структури на пловдивската ОД на Министерство на вътрешните работи излязоха на безмълвен митинг, за да изразят недоволството си от неналичието на промяна в системата и с искане за най-малко 20 %   по-високи заплати, завишение на изключителния труд и уместно здравно обгрижване. 

Към тях се причислиха представители на пожарникарите и служитерли на пандизите, с идентични претенции. 

Независимо от развоя на събитията обаче, чиновниците в Министерство на вътрешните работи няма да изоставят служебните си отговорности безапелационен бе синдикалистът Доньо Янчев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР